Datzelfde geldt voor de brouwbroden die in samenwerking met BrouwBrood op de Wibautstraat worden gebakken. Deze broden zijn iets speciaals, aangezien ze niet voor 100% met volkoren meel worden gebakken. Ongeveer een kwart van het beslag bestaat uit bierbostel. Bierbostel, oftewel ‘brewers spent grain’, is het voornaamste restproduct dat ontstaat bij het brouwen van bier. Het bierbostel nemen we af bij Oedipus Brewing, een Amsterdamse microbrouwerij in Amsterdam Noord.

Hartog’s Volkoren Bakkerij & Maalderij bestaat al meer dan 100 jaar. In de broden wordt volkorenmeel gebruikt dat gemalen is in de eigen maalderij. Uit dat zelfgemalen meel wordt volgens een ruim 100 jaar oud recept, Hartog’s Volkorenbrood gebakken, waarin alleen natuurlijke grondstoffen worden verwerkt. Voor Hartog’s Volkorenbrood gebruiken ze geen conserveringsmiddelen of andere toevoegingen.

Leuk feitje over bierbostel is dat deze granen in hun tweede leven ook nog eens relatief minder suiker en meer vezels bevatten. Heel mooi, aangezien we toch wel genoeg suikers naar binnen werken, en af en toe vezels te kort komen. Voedzaam dus, maar ook elke keer een tikkeltje anders. Oedipus Brewing brouwt elke week een verschillende soort speciaal bier. Elk bier heeft een eigen samenstelling van granen, wat ons ‘speciaal’ brood elke keer een klein beetje anders maakt. Laat je dus verassen!

 

HARTOG'S VOLKOREN

www.volkorenbrood.nl

Wibautstraat 77, 1091GK Amsterdam

020 – 66 51 295

© 2018 by BrouwBrood Amsterdam.

BrouwBrood

Lokaal, Duurzaam en Gezond

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon

BrouwBrood B.V. i.o.

KvK: 70205779

BTW nummer: 

Bank: NL30 SNSB 0705799263

Tel: 06 - 24481448