BrouwBrood is opgericht in april 2016 door vier studenten van de Universiteit van Amsterdam. Ze hebben elkaar ontmoet tijdens een gezamenlijk vak voor hun studie Beta Gamma, en vormen een interdisciplinair team met drie verschillende richtingen: Kunstmatige Intelligentie, Neurobiologie en Bedrijfskunde.


Alle vier verbaasden ze zich erover dan bierbostel broden nog niet grootschalig op de markt beschikbaar waren. Na op dit idee gekomen te zijn door een consultancy-vak op de UvA en potentie zagen, besloten ze een bedrijf te beginnen. Zo, na veel onderzoek en trial-and-error, is team BrouwBrood ontstaan.

Eind 2017 heeft Koen BrouwBrood overgenomen om zich te richten op product diversificatie en het opzetten van onze eigen duurzame en sociale  productiefaciliteit. Om zo onze bijdrage aan een circulaire economie en duurzame inclusieve samenleving te vergroten.

 

HET TEAM

Laurens

"In ons product gebruiken wij een reststroom uit het bierbrouwproces, dit maakt ons product bijzonder. Dit concept, circulaire economie, vind ik belangrijk om te stimuleren."

Medeoprichter en student Kunstmatige Intelligentie aan de UvA

Sophie Louise

"Het studentondernemerschap met BrouwBrood is een geweldige ervaring en heel leerzaam. We hebben een goed product ontwikkeld dat ook nog eens duurzaam is. Het bedrijf groeit, en steeds meer horeca weet ons te vinden. Heel mooi om te zien."

Medeoprichter en student Bedrijfskunde aan de UvA

Please reload

Laila

"Voor mij is BrouwBrood een duurzaam initiatief waarbij ik kan meewerken aan een meer circulaire economie lokaal in Amsterdam. Ik wil hiermee laten zien dat circulair ondernemen helemaal niet moeilijk hoeft te zijn."

Medeoprichter en student Neurobiologie aan de UvA

Mathijs

"Mijn hoop is dat we met onze kleine bijdrage aan een circulaire economie andere personen en/of bedrijven laten zien dat er mogelijkheden liggen in het opnieuw gebruiken van grondstoffen. Zo kan ik in de toekomst blijven genieten van een avontuur in de natuur."

Medeoprichter en student Neurobiologie aan de UvA

Koen

​"Als nieuwste lid van BrouwBrood richt ik mij op de diversificatie van onze circulaire  bierbostel  producten en het opzetten van onze eigen duurzame en sociale  productiefaciliteit. Om zo onze bijdrage aan een circulaire economie en duurzame inclusieve samenleving te vergroten

Directeur

Please reload

© 2018 by BrouwBrood Amsterdam.

BrouwBrood

Lokaal, Duurzaam en Gezond

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon

BrouwBrood B.V. i.o.

KvK: 70205779

BTW nummer: 

Bank: NL30 SNSB 0705799263

Tel: 06 - 24481448