Welke bakvorm kopen?

Bakvorm kopen en eenvoudig de heerlijkste taarten op tafel zetten. Of maak een lekkere cake waar je nog dagen van kunt smullen. Cupcakes en zelfs brood zijn ook populair om te bakken. Wat je ook wilt maken, er is altijd een bijpassende bakvorm. Aan het eind van dit artikel weet je welke soorten bakvormen je kunt kopen en welke je wanneer kunt gebruiken. Ook delen we op het eind nog een tip voor als je niet zo vaak in de keuken staat te bakken.

Wat je wilt bakken bepaalt de soort bakvorm

Bakvormen zijn er in diverse vormen, soorten, maten en materialen. Hierbij kun je denken aan siliconen, metaal en aluminium bakvormen, bakringen en bakpannen. Er zijn vele namen en soorten voor belangrijke keukenaccessoires:

  • Springvormen
  • In lengte verstelbare slofvormen
  • Bakringen (zoals een tulband)
  • Bakblikken in diverse maten

Welke bakvorm het meest geschikt voor jou is, is afhankelijk van de vraag wat je graag wilt bakken. Een brood vraagt natuurlijk om een andere bakvorm dan een brownie geslaagde taart. Als je een taart wilt bakken zijn er overigens ook weer meerdere soorten verkrijgbaar in verschillende vormen. Groot en klein(er). Met name populair zijn de in lengte verstelbare slofvormen of de springvormen.

Taarten bakken?

Wil je vooral taarten gaan bakken? Dan zijn springvormen een veelgekozen bakvorm. Dat komt omdat je door middel van de klip aan de bakrand de rand om de taart makkelijk los kunt krijgen. En dus de taart makkelijk uit de vorm haalt. Ideaal voor het maken van appeltaarten, sloffen en meer. Ook deze zijn er in zowel grote als kleine afmetingen te kopen.

Bakvormen voor quiches

Springvormen kun je ook perfect gebruiken voor het bakken van quiches. Zoals verteld zijn er meerdere vormen beschikbaar die verstelbaar zijn. Zo kun je voor je quiche bijvoorbeeld een mooie platte, rechthoekige bakvorm gebruiken. Speciaal voor de kleine quiches of ander klein gebak zijn er mini springvormen. Deze kleine springvormen zijn van hoge kwaliteit en beschikken over een goede antikleeflaag.

Tip: koop meerdere soorten bakvormen

Bak je veel? En is dat de ene keer een taart en andere keer een cake of wat anders? Dan is het aan te raden om meerdere soorten bakvormen te kopen. Op die manier kun je erg leuk variëren en elke keer een ander baksel maken. Zo heb je ook altijd een verrassing wat je op tafel zet, wat ook weer leuk is voor je gasten.

Wegwerp bakvormen kopen

Het kan natuurlijk ook zijn dat je af en toe een wilt bakken. Of dat je een feestje op de planning hebt staan en je eens even lekker wilt uitpakken met een eigen gemaakte appeltaart. Dan zou je ook kunnen kiezen voor wegwerp bakvormen. Die gebruik je even tijdelijk en kun je daarna weggooien. Neemt het ook geen ruimte in beslag, maar heb je toch een feestje op tafel gezet met je bakkunsten! En daarbij zijn ze goedkoper dan de metalen bakvormen. Deze zijn dan natuurlijk wel weer voordeliger als je wel vaak bakt.