Doe dit met je oude brood in plaats van weggooien

We hebben allemaal wel eens periodes dat er niet zoveel brood wordt gegeten, doordat we een tijd niet thuis zijn of simpelweg gewoon geen zin hebben in brood. Meestal wordt het oude brood wat nog in de vriezer ligt nog weggegooid, maar dat is natuurlijk hartstikke zonde. Om verspilling tegen te gaan kun je de volgende vier dingen doen met het oude brood in plaats van het weg te gooien. 

Eigen paneermeel maken

Oud brood kun je heel goed gebruiken om je eigen paneermeel te maken. Wrijf een sneetje oud brood tussen je handen fijn en zo krijg je hele fijne kruimels die goed zijn om als paneermeel te gebruiken. 

Wentelteefjes maken

Een populaire manier om je oude sneetjes met brood alsnog te consumeren is om er wentelteefjes van te maken. Wentelteefjes kan je maken door melk, eieren, kaneel en vanillesuiker in een kom of een diep bord te doen en deze met een garde goed door te kloppen. Leg het oude sneetje brood in dit mengsel en laat het ongeveer een halve minuut liggen, zodat het alles goed kan opnemen als een spons. Draai het sneetje brood om en laat deze ook een halve minuut liggen om het op te nemen. Bak het sneetje brood in een pan tot het goudbruin is en draai hem dan om. Bak dan ook deze kant goudbruin en haal het sneetje dan uit de pan. Strooi er nog wat suiker overheen en je wentelteefje is klaar.

Tosti maken

Van oud brood kun je ook gewoon een tosti maken. Doordat je de tosti toch nog onder een tosti-ijzer legt, maakt het niet heel veel uit dat het brood oud is in plaats van nieuw. Je merkt vaak zelf ook als je tosti-brood koopt in de winkel, dat dit echt droog brood is. Oud brood is meestal ook heel taai en droog, dus perfect om een tosti van te maken. Niet alleen een tosti met kaas of ham & kaas is lekker, maar probeer ook is een tosti met salami & kaas. De combinatie klinkt raar maar het is echt heerlijk en een van mijn favorieten.

Aan de eendjes voeren

Je kunt je oude sneetjes brood ook verkruimelen en voeren aan de eendjes. Zorg er alleen wel voor dat je niet teveel aan de eendjes geeft, want er zit veel zout in en dat is in grote hoeveelheden niet goed voor eenden.