Beleg jij je kaiserbroodjes altijd op dezelfde manier: kaas, ham & kaas of smeerkaas en ben jij op zoek naar een andere manier om je kaiserbroodjes te beleggen voor bijvoorbeeld een paasontbijt of -brunch, dan lees je hieronder meer over twee verschillende manieren om je kaiserbroodje te beleggen.
Kaiserbroodje gezond
Een van de favorieten voor bijna alle broodsoorten is natuurlijk wel het broodje gezond. Deze kan ook op een kaiserbroodje belegd worden. De benodigdheden zijn:
-
Kaiserbroodjes
-
Boter
-
Ham
-
Kaas
-
Ijsbergsla
-
Komkommer
-
Tomaat
-
Ei
-
Eventueel mayo, peper, zout en/of roomkaas
Het broodje snijd je doormidden om er daarna een beetje boter op te doen en daar bovenop een plak kaas. Bovenop dat plakje kaas komen zowel een plakje ham als wat ijsbergsla. Hier bovenop komen twee sneetjes tomaat, mocht je geen tomaat lusten kun je deze weglaten, en twee à drie plakjes komkommer. Als laatste komen er nog wat plakjes gekookt ei overheen. Eventueel kun je het broodje afmaken door er wat mayonaise, peper en zout overheen te doen. Ook kun je, in plaats van boter, roomkaas gebruiken om wat extra smaak te geven aan deze al heerlijke klassieker.
Kaiserbroodje met gehaktbal
Een lekkere combinatie met een kaiserbroodje is de gehaktbal. Eigenlijk is dit een recept voor lunch, maar als diner kan dit ook zeker klaargemaakt worden. Echter is er dan wel meer voor nodig dan de volgende benodigdheden voor 2 personen voor de lunch:
-
2 kaiserbroodjes naturel (of sesam als je deze lekkerder vindt)
-
2 gehaktballen
-
1 theelepel sambal
-
1 theelepel ketjap
-
Zakje veldsla (75 gram)
-
2 eetlepels mayonaise
-
Eventueel een plak kaas
Verwarm alvast de oven voor op 200 graden voor de kaiserbroodjes. Verwarm vervolgens de gehaktballen in een pan voor ongeveer twaalf tot vijftien minuten. Meng, terwijl de gehaktballen aan het opwarmen zijn, de mayonaise, sambal en ketjap in een kommetje om sambalmayonaise te maken, deze dient als boter voor het broodje. Nu de oven is voorverwarmd kunnen de kaiserbroodjes in de oven voor 6 tot 8 minuten. Snijd de kaiserbroodjes, nadat deze uit de oven zijn, open en smeer de sambalmayonaise op de broodjes en leg daar wat veldsla bovenop. Nadat de gehaktballen verwarmd zijn kunnen de gehaktballen gesneden worden en bovenop de kaiserbroodjes gelegd worden. Mocht je ook gesmolten kaas bovenop de gehaktbal willen hebben, dan kan dat ook. Zorg er dan voor dat je de gehaktballen minder lang verwarmt zodat ze met de kaiserbroodjes mee kunnen in de oven, samen met de kaas.